Tanja Berkx uit Valkenswaard kan stamceltransplantatie van 70.000 euro ondergaan na benefietavond

Foto: mamametms.nl

Tanja Berkx uit Valkenswaard moet een stamceltransplantatie ondergaan, maar dat kost haar 70.000 euro. Dat geld heeft ze nu ruimschoots binnen, na de benefietavond in Theater De Hofnar.

In nog geen uur tijd werd er al vijfduizend euro binnengeharkt, vertelt het Eindhovens Dagblad (ED). Dat werd verzameld door een veiling van kunst en andere bijzondere items. Uiteindelijk werd hiermee 11.000 euro opgehaald. “Dit heeft me echt overrompeld”, vertelt Tanja Berkx aan het ED.

Zeldzame ziekte

De 35-jarige Tanja heeft sinds vier jaar een onbehandelbare vorm van MS. Ze kan nu naar verwachting in oktober in Moskou een stamceltransplantatie ondergaan. Een anonieme bieder zegt op de avond: “Ik ben wel een paar aardige stukken rijker. Maar Tanja vooral uitzicht op beter leven.”

MamaMetMS heette de benefietavond, georganiseerd door een aantal Valkenswaardenaren. Er werden lokale muzikanten gestrikt en de regionaal bekende cabaretiers Berry Knapen en Rob Scheepers traden op. Het werd een emotionele avond, maar de cabaretiers zorgden voor luchtigheid. “Een excellente bijeenkomst. Mét en vóór elkaar”, zei Scheepers op de benefietavond.

Op mamametms.nl kun je nog altijd geld doneren. Daar staat de teller nu op 63.000 euro.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.