Futuris misschien nieuwe exploitant Het Klooster in Waalre

Het Klooster Waalre
Het Klooster Waalre
Foto: Google Maps

Het Klooster in Waalre heeft een nieuwe exploitant gevonden, meldt het Eindhovens Dagblad. Tenminste, daar lijkt het op. De onderhandelingen met Futuris Zorg en Werk zijn in volle gang.

Futuris moet uiteindelijk Het Klooster gaan kopen. Er staat al vast dat de exploitatie in ieder geval tot 1 januari 2019 gedaan zal worden door Futuris.

Lumens

Tot vorig jaar was Lumens degene die Het Klooster op poten hield. Maar zij trokken zich het afgelopen jaar ineens terug als exploitant. En toen is de gemeente dus een zoektocht gestart, samen met verschillende verenigingen. Futuris kwam uiteindelijk met een plan en presenteerde dat aan de werkgroep.

Een aantal investeerders die betrokken zijn bij Futuris zouden Het Klooster dan aankopen. Het plan omvat een verbouwing waarmee maximaal dertig zorgwoningen gerealiseerd worden voor ouderen met dementie en cliënten (ouder dan achttien jaar)  van Futuris die begeleid wonen.

“Het Klooster in Waalre is het gemeenschapshuis van en voor inwoners van Waalre. De plek waar mensen al generaties lang komen en waar jong en oud elkaar ontmoet en met elkaar samenwerkt. Je bent van harte welkom als gast, vrijwilliger of wanneer je stappen wilt zetten naar een betaalde baan. Voor veel verenigingen en de Volksuniversiteit Waalre is Het Klooster de thuisbasis. Het is een prima locatie voor cursussen, evenementen, voorstellingen en zakelijke bijeenkomsten.” – Lumenswerkt.nl