Aanleg glasvezel in buitengebied Valkenswaard van start

Foto: Gemeente Valkenswaard

De eerste schop is 6 februari in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Valkenswaard. De eerste graafwerkzaamheden zijn uitgevoerd door wethouder Theo Geldens, Karl-Heinz van der Made, directeur van Glasvezel buitenaf en aannemer ES Fiber.

In december 2018 is bekendgemaakt dat er glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard komt, nadat meer dan 75 procent van de inwoners zich had aangemeld.

Wethouder Geldens is blij met de komst van glasvezel in het buitengebied: “We hebben in Valkenswaard veel bedrijven, voor wie een goede internetverbinding onmisbaar is. Met het glasvezelnetwerk houden we de regio aantrekkelijk, voor zowel de bedrijven als inwoners. Het is belangrijk dat iedereen mee kan gaan in de digitale ontwikkelingen. Met de komst van glasvezel gaat het deelnamepercentage vast nog omhoog.”

Karl-Heinz van der Made is ook blij met dit resultaat. “We vinden het fantastisch om te zien dat we met 75 procent ruim over de ondergrens van de campagne zijn gegaan”, vertelt hij. “Dat hebben we te danken aan een goede samenwerking in dit gebied, zowel met de ambassadeurs als met de gemeente.” Naar verwachting zijn alle aansluitingen in juli 2020 klaar. In totaal worden 263 adressen op glasvezel aangesloten en wordt er 125 kilometer glasvezelkabel gelegd.

Tijdelijke actie: geen extra aansluitkosten

Nu de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard is begonnen, is er een tijdelijke actie voor iedereen die nog geen glasvezelabonnement heeft afgesloten. Als je je vóór 16 maart aanmeldt, betaal je geen extra aansluitkosten van 995 euro. Je glasvezelaansluiting wordt in de initiële planning voor de aanleg meegenomen. Doe de postcodecheck op www.glasvezelbuitenaf.nl voor meer informatie over het aanmelden.

Voor vragen over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard bel je met ES Fiber, via 040-7200833 (op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 uur en 16.30 uur). Voor overige vragen neem je contact op met de klantenservice van Glasvezel buitenaf: 088-7585800.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl