Wethouder Geldens: ‘Doe mee aan onze vuurwerkopruimactie in Valkenswaard’

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Voor de derde keer vindt er een opruimactie van vuurwerkafval plaats in Valkenswaard. Dat is onderdeel van ‘Schoon Valkenswaard’, het gemeentelijk zwerfvuilprogramma. “Ik roep alle inwoners op: Doe mee aan onze vuurwerkopruimactie”, zegt wethouder Theo Geldens. “Zorg samen met ons voor een schone straat én voorkom vuurwerkongevallen.”

Op alle woonadressen in de gemeente Valkenswaard valt binnenkort een brief met een 100 procent gerecyclede vuurwerkafvalzak in de brievenbus. Medewerkers van Ergon verspreiden deze brief van 9 tot en met 31 december. Ergon helpt de gemeente bij de hele actie; vanaf het vullen van de enveloppen en het bezorgen daarvan, tot aan de inzameling.

Alles ophalen

Het ophalen van de gele zakken start op 2 januari om 08.00 uur en gaat zo nodig de dagen daarna door, totdat alles is opgehaald. De gemeente vraagt om de zakken zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld op de hoek van je straat. Je mag er ook losse vuurwerkpotten bijzetten.

Nog even een tip van wethouder Geldens: “Als u vuurwerk afsteekt, houd dan ook rekening met huisdieren. Dan wordt het een heel ‘schôn’ Nieuwjaar in Valkenswaard.”

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl