Vooruitdenken en stilstaan bij je eigen afscheid

Foto: Ester van den Hoek Uitvaart

Vooruitdenken en stilstaan bij je eigen afscheid is soms goed. Dit kan wanneer je bijvoorbeeld ziek bent, maar misschien juist ook wel wanneer het goed met je gaat en er “niets” aan de hand is. Hoe vaak overkomt het je dat je na een uitvaart denkt: ‘Zo wil ik in ieder geval niet!’ Of dat je juist ideeën opdoet voor je eigen afscheid. Zomaar opeens schiet je soms iets te binnen wat jij echt graag terug zou willen laten zien of horen op je uitvaart. Maar doe je daar dan ook iets mee of schuif je het door naar later? Misschien is later té laat.

Je kunt samen met mij vooruitdenken en aangeven wat voor jou belangrijk is bij jouw afscheid en uitvaart. In een vrijblijvend en vooral informerend gesprek nemen we de verschillende mogelijkheden door. Daarna kan ik de wensen op papier zetten. Dit zal op het moment van (plotseling) overlijden een cadeau achteraf aan je nabestaanden zijn. Zo hebben zij in de hectische week voor de uitvaart een houvast hoe jij het graag zou willen. Uiteraard maak ik ook een prijsopgave zodat ongeveer bekend is wat een uitvaart zoals jij het wenst gaat kosten. Met een tarief voor mijn ondersteuning en zonder marges op ingekochte artikelen of diensten.

Als uitvaartverzorger is mijn motto ‘Standaard is niet vanzelfsprekend’. Ik ben ervan overtuigd dat een écht persoonlijk afscheid helpt bij het verwerken van het verdriet daarna. Daarom neem ik  alle tijd om samen een afscheid te vormen wat bij jou past. Een afscheid wat voor de nabestaanden een mooie herinnering wordt waar zij met een goed gevoel op kunnen terugkijken.

Je kunt zelf kiezen hoe dit eruit komt te zien. Wil je het liefst een traditionele invulling met de afscheidsdienst in de kerk of in het crematorium: prachtig. Maar er is zoveel meer mogelijk, als het bij jou of je geliefde past: met een motor met zijspan naar het crematorium, een afscheid in de kantine van de voetbalclub, een viering met borrel daarna in de favoriete kroeg of een kleine, intieme bijeenkomst thuis in de tuin, het kan allemaal!

In plaats van een condoleanceboek is het ook mooi om met de rouwkaart een inlegvel mee te sturen, zodat de genodigden thuis, op hun gemak, na kunnen denken over een eventuele afscheidsgroet of mooie herinnering. Dit inlegvel kunnen zij terugsturen of meenemen naar de uitvaart. Deze boodschappen zijn voor de familie heel waardevol!

Omdat wij het in onze familie zelf deden weet ik dat het heel mooi is om samen met familieleden (van jong tot oud) met bloemen iets te maken wat echt past. Een kleurrijk stuk voor een kleurrijk persoon, een veldboeket voor een natuurliefhebber, of gewoon de lievelingsbloemen van de overledene. Terwijl je bezig bent, denk je nog eens na – en praat je over degene voor wie je dit stuk aan het maken bent, je haalt herinneringen op en voor je het weet heb je een prachtige, persoonlijke decoratie gemaakt. Ik kan je daarbij helpen.

Kortom, Ester van den Hoek Uitvaart denkt met u mee, reikt mogelijkheden aan en regelt het persoonlijk zoals u het wilt.

uitvaart