Valkenswaardse horeca slaat handen ineen tegen eenzaamheid bij ouderen

Burgemeester Anton Ederveen is omringd door negen gasten van stichting Met je hart. Maandagmiddag is het startsein gegeven voor Eet met je hart. Ook de uitbater Dominique van den Wildenberg maakt deel uit van de groep die verzameld is in het café-gedeelte van Hotel De Valk. Met het kwistig strooien van hartjes gaat de actie Eet met je hart van start.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

Vlaggetjes, folders en speciale visitekaartjes van de stichting staan en liggen verspreid op de tafels. Verschillende gasten van Met je hart discussiëren met elkaar. Enkele vrijwilligers nemen hand- en spandiensten voor hun rekening en burgemeester Anton Ederveen voelt zich als ambassadeur van de stichting als een vis in het water. “Ze hebben het vanmiddag weer zó leuk”, zegt één van de vrijwilligsters. “En er wordt niet gepraat over beperkingen of medicijnen”, zegt ze.

De activiteiten van de stichting zijn inmiddels ingeburgerd in de Valkenswaardse gemeenschap. Horeca-ondernemers en winkeliers brengen vanaf nu gedurende zes weken deze campagne onder de aandacht van het grote publiek. Horecazaken, achttien in totaal, vragen hun gasten na afloop van hun bezoek om een bijdrage van 1 euro of door iets te kopen bij een van de deelnemende ondernemers. Ook ambassadeurs burgemeester Ederveen, tweesterrenchefkok Dick Middelweerd en meesterspreker Remco Claassen steunen de campagne.

Ontmoetingen

Ook in Valkenswaard zijn er veel ouderen die rondlopen met gevoelens van eenzaamheid. “Soms is dat in je eigen straat, zonder dat je het weet”, vertelt coördinator Ilse Staals. “Deze ouderen krijgen wij in beeld door nauw samen te werken met zorg- en welzijnsprofessionals. Door onze structurele ontmoetingen leren deze mensen anderen kennen en voelen ze zich gezien en gehoord.”

Na enkele minuten staan de gasten bijeen, gewapend met talloze hartjes of ballonnen met hartjes. Op commando gooien de vrouwen en mannen hun hartjes in de lucht en wordt er met de ballonnen gezwaaid. Ederveen en uitbater Van den Wildenberg lachen breeduit tijdens deze startscène.

Op de website van de stichting vind je alle restaurants en horecaondernemers in Valkenswaard die deelnemen.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl