Inval FIOD in Valkenswaard en Cranendonck vanwege verdenking witwassen

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De FIOD heeft woensdag een woning in Valkenswaard en een bedrijfspand in Cranendonck doorzocht. Een man zou zo’n 800.000 euro buiten het zicht van de autoriteiten proberen te houden en witgewassen. Dat maakt de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst donderdag bekend.

Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar een 54-jarige man. Hij maakt vermoedelijk gebruik van financiële structuren die naar voren kwamen uit de Panama Papers. De FIOD doet onderzoek naar informatie die is verkregen uit Luxemburg. Bankgegevens van financiële dienstverleners maken het mogelijk om geld buiten het zicht van de Nederlandse Belastingdienst te houden.

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid. Dit is omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van criminaliteit. Het versluieren van de herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl