Sinterklaas komt naar Valkenswaard, met zwarte Zwarte Pieten

Foto: Moor Media / Facebook Sinterklaas in Valkenswaard

De commissie van de Sinterklaasintocht in Valkenswaard denkt niet na over het veranderen van de huidskleur van Zwarte Piet. “Het is geen thema in Valkenswaard”, zegt Victorine Dirix van organisatie Sinterklaas in Valkenswaard.

Hoor wie klopt daar kinderen? Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten staan voor de deur. 16 november doet hij zijn intreden in Valkenswaard. Mét de authentieke zwarte Zwarte Pieten dus. Geen roetveeg- of gekleurde Pieten. Gewoon zwart, zoals de stichting dat sinds hun oprichting in 1983 al doet. “Wij doen niet mee aan de discussie”, vertelt Dirix. “We sluiten onze ogen er niet voor, maar we doen er niet aan mee.”

Om 13.45 uur starten de activiteiten voorafgaand aan de verwelkoming van de goedheiligman op de Markt. Rond 14.15 uur ontvangt burgemeester Anton Ederveen hem. Voor de kerk komt een kiosk te staan, er is een spellenmiddag, stormbaan, speelpaleis en je kunt er pepernoten bakken. Om 16.00 uur brengt Sinterklaas nogmaals een bezoekje aan de spelende kinderen.

Fotomomentje

“Op een gegeven moment wordt de oude man wel een beetje moe en gaat hij op zijn stoel zitten”, zegt Dirix. Dan vindt er een fotomomentje plaats met de allerkleinsten. Tegen 17.00 uur zal de Sint na een drukke dag afscheid nemen, zodat hij nog even kan uitrusten, voordat hij ’s nachts de daken weer op moet.

 

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl