Gratis bier! Dommelsch viert 275-jarig bestaan en deelt uit

Dommelsche Bierbrouwerij
Foto: Evert Meijs

Bierbrouwer Dommelsch viert het 275-jarige bestaan met het uitdelen van gratis sixpacks 0.0-bier. Dit gebeurt op 30 oktober van 15.00 uur tot 18.00 uur bij de brouwerij in Dommelen.

“Met de actie wil de brouwerij alle fans – in het bijzonder de inwoners uit de regio Valkenswaard – bedanken die het merk Dommelsch en de brouwerij al vele jaren een warm hart toedragen”, zo zegt het biermerk op hun site. “De brouwerij roept inwoners uit de regio op om zo veel mogelijk op de fiets te komen, vanwege beperkte parkeergelegenheid.” De actie staat alleen open voor bezoekers van achttien jaar en ouder.

Dommelsch is eigendom van bierreus AB Inbev. Vorig jaar werd het merk opnieuw gelanceerd met een nieuwe uitstraling. Daarbij is ook een 0.0-variant gelanceerd. “Met de nieuwe uitstraling profileert Dommelsch zich nog nadrukkelijker als goed, betrouwbaar en betaalbaar alternatief in een steeds complexere wereld van (speciaal)bieren”, aldus de brouwerij.

Tekst gaat verder onder de foto

Brouwerij Dommelsch - Evert Meijs
Dommelsche Bierbrouwerij

Belangrijke werkgever

Het bedrijf citeert de website Nederlandsebiercultuur.nl met het feitje dat Dommelsch de oudste nog werkende brouwerij van Nederland is. ‘Dommelsch: Met 190 werknemers is de Dommelsche bierbrouwerij één van de belangrijkste werkgevers van gemeente Valkenswaard. En ook in de toekomst wil de Dommelsche bierbrouwerij haar economische en sociale rol in de gemeente en regio blijven vervullen. Zo blijft Dommelsch trouw aan haar oorsprong.’

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl