16 boetes uitgedeeld in Valkenswaard voor appen of bellen op de fiets

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Sinds de invoering van het appverbod op de fiets, zijn er 16 boetes uitgedeeld in gemeente Valkenswaard omdat ze hun mobiele telefoon vasthielden tijdens het fietsen. Dat blijkt uit cijfers van het CJIB. Dat zijn 5,2 boetes per duizend inwoners.

Het app- en belverbod zit nu in zijn vierde maand. Op 1 juli ging werd die van kracht. Landelijk worden elke dag zo’n 150 mensen op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthebben op de fiets. Het verbod om je mobiele telefoon op de fiets vast te houden schrikt nog lang niet alle fietsers af. In de eerste twee maanden van het ‘app-verbod’ werden in Nederland ruim negenduizend boetes uitgeschreven.

Vergeleken met de absolute uitschieters in Nederland, valt het in Valkenswaard nog best mee. Op Texel zijn bijvoorbeeld al 45 boetes uitgedeeld. Dat zijn 33,2 boetes per duizend inwoners. Als we het wat dichter in de regio bekijken, zien we dat Weert ook flink wat boetes worden uitgedeeld. Maar liefst 81 sinds de invoering van het appverbod. Dat zijn 16,3 boetes per duizend inwoners.

Het tegenovergestelde zien we bij buurgemeenten Cranendonck en Heeze-Leende. Daar is in de afgelopen maanden nog maar één boete uitgedeeld, per gemeente. In Bergeijk zijn het er drie en in Waalre vier.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl