Ook kinderen doen mee aan Vogelverschrikkerfestival en maken miniverschrikkers

Foto: Evert Meijs

25 kinderen van 6 tot 12 jaar zijn woensdagmiddag in dansschool La Toja, aan de Meerstraat in Valkenswaard. Ze maken mini-vogelverschrikkers uit lapjes, papier-maché, touw, stokjes en noem maar op. Het is een gezellige drukte tijdens de druilerige dag.

Pascale Kroon biedt zich aan voor deze workshop voor kinderen. Het Vogelverschrikkerfestival geeft groen licht en voilà: de dansschool is omgeturnd tot een handenarbeidlokaal. Aan verschillende tafels zijn kinderen die bezig met knippen, lijmen en kleuren. “Ik heb allerlei kosteloos materiaal meegebracht dat de kinderen kunnen gebruiken. Vogelverschrikkers hebben een speciaal plekje in mijn hart”, vertelt Pascale glunderend.

Tekst gaat verder onder de foto

Vogelverschrikkerfestival Miniverschrikkers - Evert Meijs

De kinderen worden geholpen met hun werkstuk door enkele ouders en een aantal studenten van Were Di, vanwege hun stageopdrachten. “Ook mijn kinderen en enkele familieleden helpen mee”, zegt de begeleidster. De hoofden moeten volgens haar eigenlijk van pompoenen gemaakt worden, maar die zijn te zwaar. “Daarom heb ik ze vooraf gemaakt van papier-maché”, en ze loopt weer naar een tafel om te assisteren.

Extra eng

Aan de gezichtjes van de kinderen is duidelijk te zien dat ze geconcentreerd bezig zijn. “Ik heb twee monden gemaakt, dan is ie extra eng”, zegt een jongetje. Een meisje heeft geel papier waar ze met de schaar wel honderd inkepingen mee maakt. Het lijkt een rokje te worden. Twee papa’s lopen ook rond, en genieten zichtbaar van de handenarbeid van de jeugd.

Op elke tafel ligt een beschrijving. “Maar ze maken er zelf vaak toch heel iets anders van. Da’s juist zo mooi”, zegt Pascale. Een papieren hoedje wordt door een moeder gevouwen om straks op het hoofd van de verschrikker te zetten. Een mooie activiteit-in-het-klein, die zeker aandacht verdient.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl

Vogelverschrikkerfestival Miniverschrikkers - Evert Meijs