Toegankelijkheidsstickers voor Valkenswaardse ondernemers: mindervalidentoilet en lage drempels

V.l.n.r.: Anton Ederveen, Huub Franssen en Priscilla van Vught van restaurant Onsz
Foto: Jurgen van Hoof

In de week van 7 oktober was het de Week van de Toegankelijkheid. Daarom reikte burgemeester Anton Ederveen vorige week woensdag de Toegankelijkheidssticker uit aan Priscilla van Vught van restaurant Onsz, aan de Leenderweg in Valkenswaard.

Ook het Boothuys, De Buren in winkelcentrum de Belleman en Dorpshuis D’n Teut zijn in het zonnetje gezet. Zij zorgen er voor dat iedereen mee kan doen, doordat er in hun zaak een mindervalidentoilet aanwezig is, de drempels laag zijn en de akoestiek en verlichting goed is.

Iedere gemeente in Nederland streeft ernaar om zoveel mogelijk te voorkomen dat mensen met een beperking worden uitgesloten. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden. Die opdracht komt voort uit de 22 regels in het VN-verdrag over rechten van mensen met een beperking: de zogenaamde ‘Agenda 22’. Burgemeester Ederveen is ambassadeur van Agenda 22/Toegankelijk Valkenswaard.

Ken je een organisatie die, of een initiatief dat volgend jaar in aanmerking zou moeten komen voor de Toegankelijkheidssticker? Je kunt dit per mail doorgeven via [email protected]. De projectgroep Agenda 22 neemt vervolgens contact met je op.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl