Drie verdachten aangehouden in Valkenswaard na beroving in Nuenen

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De politie heeft zaterdagavond in Valkenswaard drie verdachten aangehouden voor een beroving in Nuenen. In het voertuig van een van de verdachte is de buit, een stroomstootwapen en een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen.

De politie is zaterdagmiddag rond 16.45 uur gewaarschuwd nadat drie personen iemand op de Enodedreef in Nuenen hadden beroofd van een tas. Dit onder dreiging van een vuurwapen en stroomstootwapen. Hierna zijn ze er vandoor gegaan in een personenauto.

Op basis van de gegevens die de politie van de slachtoffers kreeg, konden ze later aangehouden worden in Valkenswaard. Bij deze aanhouding trok de politie hun wapen. In het voertuig van de verdachte is de buit, een stroomstootwapen en een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen.

Wanneer mogelijk vuurwapengevaarlijke personen uit een voertuig gehaald moeten worden, wordt ook de zogeheten uitpraatprocedure toegepast. Daarbij krijgen de betrokkenen stapsgewijze gesproken opdrachten om uit de auto te komen, zodat de arrestatie zonder risico’s kan verlopen.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl