Kledingwinkel Delano jubileert: ‘Elk detail is er één’

Foto: Evert Meijs

Damesmodewinkel Delano aan de Eindhovenseweg bestaat 12,5 jaar. Eigenaresse Claudy Gruiters wil haar winkel in de bloemetjes zetten. Voor iedere bezoeker is er zaterdag een hapje en een drankje. Voor vaste klanten heeft ze een attentie in petto.

Er is veel aandacht voor belichting om de artikelen zo mooi en eerlijk mogelijk te presenteren. Naast kleding verkoopt Delano ook allerlei accessoires zoals schoenen, sjaals, halskettingen en armbanden. “Hier hebben we een collectie voor de trendy vrouw”, vertelt Gruiters. “De kledinglijn is bestemd voor het hoger en middensegment, voor dames die zich graag modieus en draagbaar kleden.”

Klantvriendelijkheid staat hoog in haar vaandel. “Ik geef persoonlijke service waar mensen blij van worden. Door een warm woordje en voldoende persoonlijke aandacht wordt het nét even anders dan in de grote kledingzaken”, legt ze uit.

Verkopen is haar met de paplepel ingegeven. Haar vader zat in de groothandel voor bedrijven als Hema en Wehkamp. “De monstertjes mocht ik altijd dragen en raakte besmet met kleding”, vertelt ze lachend. “Mijn dochtertje van acht is niet anders.” Zelf rolde Gruiters ook in het vak van groothandel en na twintig jaar besloot ze zelf een winkel op te zetten. De naam komt van het hotel Delano in Miami, dat eigendom is van Madonna.” Er hing zo’n prettige sfeer dat ik de winkel deze naam meegaf.”

Inkopen in Italië

Claudy Gruiters startte haar winkel twee pandjes verder richting centrum. Sinds drie jaar is de winkel op nummer 56a. “In het andere pand waren de artikelen meer voor het hogere segment, hier hebben we een assortiment voor een breder publiek.” Eens in de twee weken gaat Gruiters naar Bologna in Italië om inkopen te doen. Doordat ze de weg weet, de zaken daar kent, koopt ze gemakkelijk in, zodat de klant in Valkenswaard er ook voordeel aan heeft. Regelmatig doet ze in Antwerpen weer extra inspiratie op om haar winkel zo goed mogelijk te kunnen presenteren.

Tekst gaat verder onder de foto

Claudia Gruiters Delano - Evert Meijs

“De vrouw wil tegenwoordig het liefst totaal geholpen worden: kleren, en schoeisel, en een tas en zelfs snuisterijen voor in huis. Het is een ander winkelend publiek dan 12,5 jaar geleden”, zegt Gruiters. Ze geniet van haar job. “Als ik dames attent kan maken op hun goede eigenschappen, hun kleding vergelijk met de kleur van het gezicht, dan straalt een klant. Dat is het kroontje op het werk. Daar doe je het voor.”

Uitstraling is belangrijk

Door de levensstijl van haar vader – hij was groothandelaar, profwielrenner en succesvol dressuurrijder voor Nederland en Europa – heeft ze de juiste tools in handen gekregen om de winkel op te zetten en in stand te houden. “Zeker in deze tijden van internet. Het winkelend publiek is veel veranderd. Daarom is elk detail in de winkel er één. Kijken is beleven”, zo verklaar ze het succes van Delano. Haar artikelen zijn nauwelijks op internet te vinden. Daarom schenkt ze veel aandacht aan de uitstraling van de zaak. “Elke week een vers bloemetje van de Markt, passende muziek en indien gewenst een kopje koffie of thee.”

Gruiters schept met haar artikelen de juiste ambiance. Delano is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. “Maar ik kom ’s avonds ook wel eens terug als een klant daarom vraagt”, vult Claudy Gruiters aan.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl

Claudia Gruiters Delano - Evert Meijs