Honderd keer! Bijzondere mijlpaal voor Daniëlle van de Donk bij Oranje

Daniëlle van de Donk lacht na een overwinning op het WK
Foto: KNVB

Als alles even meezit, speelt de Valkenswaardse Daniëlle van de Donk dinsdagavond haar honderdste interlandwedstrijd. Een prachtige mijlpaal. Nog even en ze voegt zich bij een illuster rijtje.

De 28-jarige Van de Donk begon haar voetbalavontuur bij ons eigen SV Valkenswaard. Vervolgens zet ze de stap naar UNA uit Veldhoven. Na twee jaar wordt ze opgepikt door de senioren van Willem II. Via VVV-Venlo belandt ze in 2012 bij PSV, waar haar carrière een spurt meemaakt. Ze groeit langzaamaan uit tot belangrijke kracht bij het Nederlands elftal en maakt de stap naar Zweden, waar ze gaat spelen voor Kopparbergs/Göteborg. Niet voor lang, want al snel klopt Arsenal aan, waar ze datzelfde jaar (2015) naar overstapt.

En daar maakt Daniëlle van de Donk nu nog furore. Inmiddels is ze uitgegroeid tot bekende Nederlander en is ze niet meer weg te denken bij de Oranje Leeuwinnen. Na 99 wedstrijden staat dinsdagavond (tegen Rusland) in het teken van haar honderdste. Even terugblikken op de mooiste momenten uit haar interlandcarrière.

EK-winst

In de zomer van 2017 zijn alle pijlen op Van de Donk en alle andere Oranje Leeuwinnen gericht. Nog nooit werd er zoveel naar wedstrijden van voetbalvrouwen gekeken.
Op 6 augustus, een dag na haar 26ste verjaardag, verslaan de dames Denemarken in de finale (4-2). Ze zijn Europees kampioen! Het hele land juicht mee. Van de Donk is een van de vaste krachten in het elftal van bondscoach Sarina Wiegman.

Tekst gaat verder onder de video

WK-finale

Waar het in 2017 van een leien dakje ging, verliep het afgelopen zomer iets lastiger. Op een podium hoger presteren de Oranje Leeuwinnen geweldig en stoten door naar de finale. Daar wachten de Verenigde Staten op ze. De ploeg die nog altijd wordt gezien als allerbeste van de wereld. Geen schande dat ze de finale verliezen (2-0). Maar wederom heeft Daniëlle van de Donk, met haar teamgenoten, Nederland laten houden van de Oranje Leeuwinnen.

Tekst gaat verder onder de video

En dan is Van de Donk ineens 99 interlands verder. ‘Onze’ Daniëlle staat dinsdagavond voor een prachtig moment. Nog even en ze voegt zich in de top-10 van speelsters met de meeste interlands voor Nederland. De eerstvolgende die ze tegenkomt is haar coach: Sarina Wiegman. Zij speelde ooit 104 wedstrijden voor Oranje.

De wedstrijd tegen Rusland begint om 20.00 uur en wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Had Van de Donk een betere locatie kunnen wensen? Zet ‘m op, Daan!

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets
Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl