In twee jaar drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren van Offerman

Foto: Pixabay

In de afgelopen twee jaar zijn drie doden zijn gevallen door het eten van de listeriabesmetting, dat zat in vleeswaren van leverancier Offerman. Ook heeft een vrouw een miskraam gehad. Dat meldt het RIVM vrijdag. Inmiddels roepen meerdere supermarkten hun vleeswaren terug, waaronder Jumbo en Aldi, omdat hier mogelijk de bacterie in zit.

De supermarkten vragen klanten om de vleeswaren niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels. Vleeswaren die nog in de schappen liggen zijn veilig om te consumeren. Ook Bidfood, Sligro en Versunie hebben het vlees in de schappen liggen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zei vrijdag tegen de NOS dat er in de afgelopen maanden al extra inspecties waren bij Offerman.

Het consumeren van de genoemde producten kan mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts.

Over listeria

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. (bron: voedingscentrum)

Lees HIER welke vleeswaren van Jumbo mogelijk besmet zijn: Recall Offerman

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl