FOTOTRIP: Naast corso ook grenspaal in de fotolens, paardenstallen en regenboog

Foto: Evert Meijs

 Met de start van de maand september komt het Bloemencorso automatisch in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar dit jaar krijgt ook de 75-jarige bevrijding aandacht. Daarnaast komt verslaggever Evert Meijs ook door de Maastrichterweg en ziet een regenboog en de evolutie van de paardenboulevard. Dit is de vijfde Fototrip door Valkenswaard.

Na veel maanden van voorbereiding, komt de corsowagen van ‘Handen Ineen’ uit de bouwtent. Op zondagochtend om 11.00 uur wordt het pronkstuk de weg op geduwd, richting startplaats. Onderwerp: de eerste live tv-uitzending van ons land komt vanuit Valkenswaard.

Allesbehalve mooi is dit pand aan de Kerkhofstraat. Het staat te verkommeren. Onkruid komt hoog tussen de plavuizen vandaan. De gevelsteen draagt de tekst ‘Parsival MCMLXXXIX’. Weet je welk jaar dit is?

Grenspaal 180 ter hoogte van Borkel en Schaft en Achel vertoont een aantal gaten. Naar verluidt zouden dat kogelgaten zijn, uit de periode van de bevrijding van ons land en het optrekken van de geallieerden.

De regenboog trekt te allen tijde de aandacht, bij jong en oud. De gekleurde cirkelboog spreekt tot de verbeelding. Aan de oostkant van de verbindingsweg Valkenswaard – Hamont-Achel.

De paardenboulevard groeit en groeit. Bij de ‘Perjanneke-rotonde’ ontstaat een grote stal voor de edele rijdieren. Bekende namen in de Valkenswaardse paardenwereld zijn niet alleen Tops en Onassis, maar ook Springsteen en Kennedy. Maar ook Maria en Harrie Jansen spelen een mooie rol in het paardengebeuren.

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets
Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl