Vanaf de slaapkamer radiomaken over de Corso: ‘Ze verdienen de aandacht’

Foto: Valkenswaard Nieuws

Een week lang staat Centrum Radio volledig in het teken van de Bloemencorso van komende zondag. En dus tovert eigenaar Peter van den Boogaard het om tot Corso Radio. “Zo’n 2000 mensen zijn hier met heel veel passie een jaar lang mee bezig. Ik vind dat dat aandacht moet krijgen.”

De rode loper ligt uit bij zijn voordeur. “Het is een herkenningspunt. Er komen hier zoveel bezoekers langs deze dagen.” Een vrouw fietst met een aantal kinderen voorbij en zegt: “Kijk, een rode loper.” Kind: “Waar is die voor?” De vrouw zegt: “Geen idee.” Dat leggen wij nu even uit.

Op de slaapkamer van zijn woning aan de Kempischebaan in Valkenswaard maakt Peter van den Boogaard live radio. Normaal gesproken onder de naam Centrum Radio, maar deze week heet het Corso Radio. Alles draait dus om de Bloemencorso van komende zondag 8 september. En dat doet hij voor het derde jaar op rij.

Tekst gaat verder onder de foto

Centrum Radio - Valkenswaard Nieuws
De rode loper ligt uit voor het huis van Peter van den Boogaard

“We draaien heel veel verzoekjes van de corsobouwers”, zegt Van den Boogaard over de ether. Normaal gesproken kun je enkel afstemmen op Centrum Radio via de website en app, maar nu ook via 103,3 FM. “De bouwers zien dit als een intense beleving. Ik vind dat dat aandacht moet krijgen. Ze zijn er ook wel trots op dat er aandacht voor komt. Ze waarderen het.”

‘Een podium geven’

“Op de Corsodag zelf zie je prachtige creaties, maar er zit heel veel werk achter. Dat ziet geen mens en ik wil dat een podium geven.” Dat doet hij onder meer op zijn social media. Op Facebook heeft Centrum Radio bijvoorbeeld 2600 volgers. “Dan zijn we promotioneel bezig, maar informeren we mensen ook over wat we doen.”

En zo komen er tal van gasten langs op de slaapkamer van Van den Boogaard. Corsobouwers, bestuursleden en raadsleden vinden hun weg naar de woning, maar gaan ook samen met de radiomaker langs de bouwtenten. Want Van den Boogaard houdt vast aan een oud gezegde. “Het Corso maak je samen.”

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets
Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl

Centrum Radio - Valkenswaard Nieuws
Peter van den Boogaard (rechts) in gesprek met een van de mensen van de Bloemencorso