Bloeiende heide en Valkenswaardlaan in België – Fototrip

Foto: Evert Meijs

In het Belgische Tienen is een straat naar ons dorp genoemd. Bij ons staan tegenwoordig groenten langs de weg, zijn glas-in-loodramen nu nog te fotograferen en is de bloeiende heide een lust voor het oog. Kijk je mee? Dit is de vierde Fototrip door Valkenswaard.

Dit groentewinkeltje aan de Eindhovenseweg is een jaarlijks terugkerende bezienswaardigheid. Wie de uitbater is, is onbekend. De producten uit eigen tuin hebben gretig aftrek. Volgens bijbehorende prijslijst kosten sperziebonen 40 eurocent, net als courgettes, nieuwe aardappelen en snijbonen.

Glas-in-loodvensters in de lege Antoniuskerk aan de Eindhovenseweg zijn herinneringen aan het Rijke Roomse Leven. Ook benieuwd of ze behouden zullen blijven als het gebouw een nieuwe bestemming krijgt?

De bloeiende heide is nog steeds te zien langs de Oude Spoorbaan, richting Waalre.

Valkenswaard heeft een eigen duivenvereniging die bijna negentig jaar oud is, en dus zijn er genoeg duiven in de lucht of in het hok. Dit gezelschap zit in de duiventil van Toon Peels, bijna veertig jaar lid.

Zoals Valkenswaard de Tienendreef heeft, zo heeft Tienen haar Valkenswaardlaan. 33 jaar geleden (op 23 september 1976) besloot de raad van de Belgische jumelagegemeente Tienen de straatnaam Valkenswaardlaan in te voeren, in de omgeving van de watertoren aldaar.