Ook NK Rallycross op Eurocircuit gaat niet door

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De NK-wedstrijden van de rallycross op het Eurocircuit in Valkenswaard gaan niet door. Een volgende tegenslag voor het bestuur. “Na lang wikken en wegen zijn we tot conclusie gekomen dat onder gegeven omstandigheden niet mogelijk is om een goede wedstrijd te organiseren”, stelt de Nederlandse Rallycross Vereniging (NRV) in een verklaring.

De Raad van State heeft onlangs uitgesproken dat het circuit maar 8 uur per week geopend mag zijn door de NRV. Gemeten van het moment van het openen van de poort tot het sluiten daarvan. “Het bestuur acht deze 8 uur te kort om binnen te komen, in te schrijven, trainen, daarna de wedstrijden te laten plaatsvinden en om vervolgens het circuit weer te verlaten.”

Het bestuur heeft verschillende scenario’s bekeken of het tóch haalbaar is om de wedstrijden door te laten gaan. Bijvoorbeeld door verschillende onderdelen buiten het circuit plaats te laten vinden. “Maar 8 uur is gewoon te kort om een goede, leuke en veilige wedstrijd te houden.”

‘Geen misstap meer’

Volgens het bestuur heeft het Eurocircuit ook geen ‘credits’ meer over door eerdere wedstrijden, die over de 8 uur heen gingen. “We kunnen het ons niet permitteren om nog een keer buiten de regels te treden en vervolgens een dwangsom opgelegd te krijgen.” Want dat zou de consequentie zijn bij het overtreden van de maximale 8 uur. “Daarnaast is gemeente Valkenswaard bezig aan een nieuw bestemmingsplan voor het circuit. Elke misstap aan onze kant kan de imagoschade zowel bij de buurtbewoners als bij de gemeente vergroten.”

Een oplossing voor het Nederlands Kampioenschap is er nog niet. Dat wordt in overleg met het KNAF besproken. In oktober van dit jaar vindt een bijeenkomst plaats, om iedereen bij te praten over de plannen voor 2020.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF