Mountainbiken krijgt in Valkenswaard een wereldse uitstraling

Foto: City Mountainbike Valkenswaard

De tweede editie van City Mountainbike (CMB) op de Markt in Valkenswaard wordt er een met een gouden randje. Vorig jaar werd nog een festivaleditie georganiseerd, dit jaar vindt er een World Cup-wedstrijd plaats voor de MTB Eliminator XCE.

Dit is een wereldbekertoernooi van CMB. Het bestaat uit verschillende wedstrijden die van maart tot en met september in verschillende steden over de wereld worden gehouden. Valkenswaard is een van die steden en daarmee de enige in Nederland.

MTB Eliminator is een spectaculaire wielersport waarbij de coureurs razendsnel over een kort parcours vol obstakels mountainbiken. Een knock-outsysteem zorgt ervoor dat de coureurs zich geen fouten kunnen veroorloven.

Amateurs en Kids Race

Op 18 augustus staan in Valkenswaard, naast de World Cup-wedstrijd, nog diverse andere onderdelen op het programma. Amateurmountainbikers kunnen deelnemen aan de City Mountainbike Open, waarbij ze de strijd kunnen aangaan op het City Mountainbike-parcours. Ook is er voor kinderen tot 10 jaar een gratis Kids Race, om kennis te maken met de sport. De toegang tot het evenement is gratis.

Meer informatie over het programma en aanmelden is te vinden op citymountainbike.com.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF