Vleesverwerker Vion sluit vestiging in Valkenswaard

Vion in Valkenswaard aan De Vest
Vion in Valkenswaard aan De Vest
Foto: Google Maps

De vestiging van vleesverwerker Vion in Valkenswaard gaat sluiten. Het bedrijf wil de werkzaamheden die hier plaatsvinden, verplaatsen naar andere locaties.

De directie van Vion Pork (zoals de Valkenswaarse vestiging heet) kondigde onlangs de voorgenomen sluiting aan. “De herverdeling van activiteiten leidt tot een breder keuze-gamma voor afnemers, meer efficiency en een duurzamere werkwijze”, zegt het bedrijf.

Vion Vleesindustrie Valkenswaard aan De Vest produceert spek. De productieactiviteiten van deze vestiging worden herverdeeld naar de locaties Scherpenzeel, Emstek (Duitsland) en Boxtel. Scherpenzeel en Emstek nemen de productie van Japan-spek over van Vleesindustrie Valkenswaard. Encebe Vleeswaren Boxtel neemt de productie van nagenoeg alle overige producten over.

‘Belangrijke stap’

Het bedrijf zegt dat nagenoeg alle veertig werknemers aan de slag kunnen bij een van de andere locaties. “Het is een belangrijke stap,” aldus John de Jonge, COO Vion Pork. “Klanten kunnen hiermee kiezen uit een nog breder gamma van producten.”

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF