Van de Donk: ‘Amerikanen komen arrogant over’

Daniëlle van de Donk in actie op het WK in Frankrijk
Daniëlle van de Donk in actie op het WK in Frankrijk
Foto: KNVB

Vanavond staat de Valkenswaardse Daniëlle van de Donk met Nederland in de WK-finale tegen de Verenigde Staten (VS). Van die ploeg is voetbalster niet echt gecharmeerd. “Ik vind Amerika nogal arrogant overkomen”, vertelde ze op het persmoment in Lyon.

Dat is volgens Van de Donk ook een reden om te kunnen profiteren. Over het algemeen worden de vrouwen van de Verenigde Staten sterker ingeschat dan de Oranje Leeuwinnen. Maar van de hoogmoed zou Nederland kunnen profiteren, denk de voetbalster, die begon met voetballen bij SV Valkenswaard.

Als voorbeeld van de ‘arrogantie’ noemt Van de Donk sterspeler Megan Rapinoe. Zij sneerde naar het Engelse elftal tijdens hun persconferentie, voorafgaand aan de halve finale tegen het koninkrijk. “Ze ging zitten en zei: tegen wie spelen we eigenlijk? Terwijl ze dondersgoed wist dat ze tegen Engeland speelden. Ja, dat vind ik arrogant. Ieder zijn ding, maar zo zijn wij niet.”

En ook haalde Van de Donk de manier van juichen van Alex Morgan aan. “Ik vind niet dat je dat moet doen. Zeker niet als je zo’n grote speler bent.” Morgan juichte na haar 2-1 tegen Engeland alsof ze een kopje thee dronk, als verwijzing naar de Engelse delicatesse.

Finale op groot scherm

De finale tussen Nederland en de VS vindt zondagmiddag om 17.00 uur plaats in het Franse Lyon. De club waar Van de Donk begon, SV Valkenswaard, zendt de wedstrijd uit op groot scherm in de kantine. Meer info daarover vind je HIER.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF