Daniëlle in de WK-finale: SV Valkenswaard plaatst groot scherm in kantine

Daniëlle van de Donk tijdens een clinic bij PSV
Daniëlle van de Donk tijdens een clinic bij PSV
Foto: Nicole Scheepers

Daniëlle van de Donk is nog steeds verbonden aan SV Valkenswaard. Daarom is de kantine van de voetbalvereniging in oranje gekleurd en is er een groot scherm geplaatst, om daar de WK-finale van komende zondag te volgen, waar ‘hun’ Daniëlle in speelt.

Nicole Scheepers maakt deel uit van de sponsorcommissie van de club en is jaren coach geweest van het team van haar dochter, in het meidenvoetbal. Zelf speelde ze ook jaren voetbal bij SV Valkenswaard. Ze is dus nauw verbonden aan de club waar Daniëlle van de Donk ook haar eerste technieken leerde. Inmiddels heeft Daniëlle al een clinic gegeven, was ze aanwezig bij een huldiging in de kantine en stuurde ze een filmpje waarop ze samen met andere voetbalsters van het nationale team het winnende team van de Bosuilen feliciteert.

Nicole blies het meidenvoetbal weer nieuw leven in door met enkele teams te starten. Dat deed ze onder meer met Mariëtte Hoskam. “Al enkele malen heb ik georganiseerd dat grote groepen fans naar wedstrijden konden kijken”, vertelt Nicole. “Soms in de kantine, soms zelfs op de camping waar we stonden. Zelfs Hart van Nederland had interesse in deze acties.” Ze kent Daniëlle al lange tijd. “Zij moet tante zeggen tegen mijn zus. Daardoor ben ik regelmatig naar haar wedstrijden gaan kijken bij PSV. Ook verschillende wedstrijden van het EK heb ik gezien. Mijn man is gisteren nog bij de wedstrijd geweest in Frankrijk. Zo volg ik haar op de voet.”

Tekst gaat verder onder de foto

Jacques van Gerven, voorzitter van SV Valkenswaard, samen met Daniëlle van de Donk

Dat het meidenvoetbal de laatste tijd enorm groeit, blijkt wel uit het feit dat bij de vereniging nu minstens zestig meiden voetballen. “Al met al heb ik aangeboden aan de evenementencommissie om opnieuw een groot scherm te plaatsen, omdat het de vorige keren ook zo’n succes was. De volgende dag is de organisatie in gang gezet”. De versiering wordt uitgebreid en er wordt contact gezocht met de media. “Omdat de finale onder etenstijd is, zorgen we ook voor een barbecue. Na afloop is er ook een afterparty”, vertelt Nicole.

Uitnodigingen

De finale tegen de Verenigde Staten begint om 17.00 uur. Iedereen is al welkom vanaf 16.00 uur. Burgemeester Anton Ederveen heeft inmiddels ook een uitnodiging ontvangen. Er staan nog enkele extra televisieschermen en de toegang is gratis.

Er is een Facebookevent aangemaakt waar je je kunt aanmelden en kunt laten weten dat je aanwezig bent. Hier de LINK naar het event.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF