Dementerende ouderen fietsen virtueel rondje door Valkenswaard

Foto: Facebook Wij Buurtsportcoaches

Een prachtig initiatief van Sportief Valkenswaard. Licht dementerende ouderen kunnen in hun eigen woning een rondje door Valkenswaard fietsen. Studenten van het partnership Sportkunde hebben vooraf fietsroutes uitgestippeld en zijn op pad gegaan met een GoPro.

Het werkt als volgt. Ouderen zetten de video aan die de studenten met de GoPro hebben opgenomen. Ze stappen de fiets op en wanen zich op de straten in Valkenswaard. Dat is in ieder geval het plan. Momenteel loopt de pilot ‘Fietsfit’ bij zorghoeve ‘t Brugske. Het doel: zo veel mogelijk ouderen op een veilige en leuke manier in beweging te krijgen.

Iedere week gaan de studenten naar de bewoners van ‘t Brugske om samen een virtuele fietstocht door Valkenswaard te maken. Het fietsen door de herkenbare omgeving van Valkenswaard roept veel plezier en herinneringen op. Bij de zorghoeve zijn ze inmiddels zo enthousiast dat ze eigen fietsen aangeschaft hebben zodat ze ook, wanneer de pilot afgelopen is, door kunnen blijven fietsen.

Routes op YouTube

Om meer mensen van deze virtuele fietstochten te laten genieten zullen de filmpjes deze maand gedeeld worden op het YouTubekanaal van Gemeente Valkenswaard.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF