FOTO’S: Kijkje in nieuwe sportcomplex De Wedert

Wethouder Theo Geldens (H&G) en Ben van der Aa (coördinator vastgoed) nemen royaal de tijd voor een rondleiding door het nieuwe sportcomplex van De Wedert. Ze zijn trots op dit staaltje werk. Zaterdag is de officiële opening.

KLIK OP BOVENSTAANDE AFBEELDING VOOR EEN FOTOSERIE

In het nieuwe restaurant wordt nog hard gewerkt. Timmerlui, technici en schilders werken aan de laatste details. Geldens en Van der Aa staan aan de bar, die nog niet is aangesloten. “Ik ben als ambtenaar adviseur van de wethouder”, vertelt Ben van der Aa. “In goed overleg kijken we voortdurend wat wel en wat niet mogelijk is.”

“We staan hier in het restaurant, het hart van het gebouw, maar ook van het gehele complex”, zegt de wethouder. “Hier kijk je via de hoofdentree naar buiten en via de achterzijde zie je het openluchtbad. Links en rechts heb je zicht op het zwembad en op de sporthal.”

Vanaf het nieuwe terras en het gerenoveerde buitenbad heb je een prachtig uitzicht, als je vanaf deze hoogte naar het water kijkt. “We moeten nog budget vragen voor het slopen van de oude kleedruimtes. Dan hebben hier 200 gasten een plekje op het terras”, aldus Geldens. “Je zou niet zeggen dat dit bad officieel 40 jaar oud is. Het lijkt nu als nieuw.”

Tekst gaat verder onder de foto

Het buitenbad is een pláátje.
Het buitenbad is een plaatje

Op het buitenterrein bevindt zich het gerenoveerde duikbad. Verder de nodige technische ruimten. “De zoutelektrolyse wordt ook gebruikt voor het buitenbad”, zegt Van der Aa trots. “We gebruiken geen chloor meer.”

Dan dient de nieuwe uitbater van het horecagedeelte zich aan: Pieter Oostveen. “Na lange tijd De Hofnar te hebben uitgebaat, start ik met een nieuwe uitdaging”, lacht hij, en snelt weer naar de splinternieuwe keuken, waar het nieuwe serviesgoed alvast wordt gewassen.

Nieuw, nieuw, nieuw

Het gehele buitenterrein geeft een zeer verzorgde indruk: de nieuwe vuilnisbakken, de grote witte warmtepomp, het nieuwe terrasmeubilair en de nieuwe aanplanting. “En natuurlijk alle groen aan de buitenrand, alsof je in een bos vertoeft”, zegt Geldens. Hij legt uit dat voortaan via de website een toegangbarcode kan worden gekocht. “Je houdt je telefoon tegen de gedigitaliseerde ingang en je bent binnen.”

Eenmaal weer terug in het gebouw, dwingt het zwembad veel respect af. Ondanks dat sommige gebruikers het water te diep vinden en dat er onvoldoende opbergruimte zou zijn, beklemtonen de twee heren dat van meet af aan overleg is geweest met alle gebruikers, zodat een optimale situatie is ontstaan.

Tekst gaat verder onder de foto

Zwembad De Wedert
Het gerenoveerde zwembad van De Wedert

De renovatie van het binnenbad heeft veel voeten in de aarde gehad, maar het resultaat mag er zijn. Aan de andere kant heb je een prima uitzicht op de sporthal. “Deze voldoet zelfs aan alle eisen van NOC / NSF”, legt Ben van der Aa uit. “De maten van de hal, de belijning, de speciale verlichting, geschikt voor badmintonspelers en een speciale vloer die een werkvloer kan dragen bij speciale evenementen.”

Fysio

De kleedkamers zijn rechtstreeks verbonden met de grote hal. De kleuren die gebruikt zijn, geven de zaal een schitterend aanzicht. Terug naar de hoofdingang. In de hal is een rolstoelvriendelijke lift naar de sporthal. Verder geeft een deur toegang tot de fysio-afdeling, waar zeer frisse kleuren gebruikt zijn op de vloer en tegen de wanden. De behandelkamers zijn modern ingericht, maar de gewichten die de cliënten moeten heffen, zijn nog even zwaar als vroeger.

Het gebouw is nog niet helemaal energie-neutraal. Er komen nog zonnepanelen en het zwemwater wordt gereinigd waardoor veel minder water nodig is. Op veel plekken gaat de verlichting ook automatisch aan en uit. De verwachting dat 70.000 personen het zwembad gaan bezoeken, vinden de heren reëel, zeker bij een mooie zomer.

“We willen een compliment maken aan de groendienst. Zij hebben er iets prachtigs van gemaakt. De projectbegeleider (Bert van Valburg) heeft ervoor gezorgd dat alles soepel is verlopen, ook financieel”, zegt Geldens, terwijl werkmannen met elektra-pijpen rondsjouwen om alles op tijd gereed te hebben.

Terecht dat Theo Geldens en Ben van der Aa blij zijn met sportcomplex De Wedert, onderdeel van de Valkenswaardse Sportcampus Den Dries. Die is niet alleen voor sporters, maar ook voor passanten die een kopje koffie willen. De officiële opening vindt zaterdag plaats, van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF

Reacties

gallery
5649
FOTO'S: Kijkje in nieuwe sportcomplex De Wedert
Wethouder Theo Geldens (H&G) en Ben van der Aa (coördinator vastgoed) nemen royaal de tijd
https://valkenswaard.nieuws.nl/nieuws/5649/wedert-sportcomplex-nieuw/
2019-05-24T10:21:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/344/2019/05/24093235/IMG_5024-2.jpg
Ben van der Aa, binnenzwembad, buitenzwembad, chloorvrij, De Wedert, De Wedert gerenoveerd, Den Dries, fysioruimte, sportcomplex, sporthal, Theo Geldens, Valkenswaard, Zwembad
Nieuws, Sport