Jongen (16) probeert Esso-tankstation in Valkenswaard te overvallen, maar wordt vliegensvlug gepakt

Foto: Google Maps

Een 16-jarige jongen heeft woensdagmiddag rond 12.00 uur het Esso-tankstation aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard proberen te overvallen. Tevergeefs, de dader vluchtte het bos in, maar werd snel aangehouden.

Met een stok in zijn hand stapte de jongen de winkel binnen, maar kreeg daar niet wat hij wilde. Hij riep om geld, maar pakte vervolgens iets uit de schappen en rende weg, het bos in. Dat vertelt een woordvoerder van de politie. Er raakte niemand gewond.

Er werd een Burgernetbericht uitgestuurde en politieagenten vonden al snel de jongen. Het gaat om een 16-jarige getinte jongen, met een groene pet en zwarte jas.

Reactie burgemeester Ederveen

Burgemeester Anton Ederveen reageerde via Twitter op het snelle optreden van de politie. “Al is de dader nog zo snel, politie Valkenswaard achterhaalt hem wel”, zei Ederveen op het sociale medium. “Chapeau!”
Ook is de burgervader nog langs geweest bij het tankstation. “Mijn vaste koffie- en broodjesadres als ik onderweg ben. Gesproken met de eigenaar en aantal agenten die nog met onderzoek bezig waren.”

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF