Grote controles Belastingdienst en politie bij vakantieparken Valkenswaard en Waalre

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Er vinden dinsdag controles plaats bij verschillende vakantieparken in Valkenswaard en Waalre. Er wordt gecontroleerd of er overtredingen zijn begaan op het gebied van diverse wet- en regelgeving. Dat meldt de FIOD.

De controles vinden plaats in samenwerking met de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), Belastingdienst, gemeenten, politie, Openbaar Ministerie (OM) en Inspectie SZW. Behalve in Valkenswaard en Waalre wordt er ook gecontroleerd in Asten, Loon op Zand en Terneuzen. Het Eindhovens Dagblad (ED) zegt dat er ook in Waalre wordt gecontroleerd. Ook meldt het medium dat er tevens wordt gecontroleerd bij een aantal bedrijven en woningen.

Naar verwachting duren de controles de hele dag. “De diensten die de controles uitvoeren, gaan zo efficiënt mogelijk te werk om hinder zoveel mogelijk te beperken”, meldt de FIOD. “Tijdens de controle geven we geen informatie over bevindingen. Op en later moment volgt meer informatie.”

Taak van overheid

Het is een taak van de (gezamenlijke) overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd, dat iedereen gelijke kansen krijgt én dat de leefomgeving veilig is en blijft. Wanneer vermoedens bestaan dat deze zaken in het geding zijn, treedt de overheid hier gezamenlijk tegen op.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF