Vliegerfestival Valkenswaard is een lust voor het oog

Vliegeren, wie is er als kind niet groot mee geworden? Dat vliegeren meer is dan kinderspel kun je zien tijdens het Vliegerfestival Valkenswaard. Dit jaar voor de vijfde keer.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

Gedurende het gehele weekend wordt de lucht versierd met de meest prachtige creaties. Vliegeraars uit heel Europa verzamelen zich in Valkenswaard om hun, vaak zelf gebouwde, vliegers aan je te laten zien. 

Voor de kinderen zal er vanuit een vlieger snoep gedropt worden en heb je zelf de smaak te pakken gekregen dan is er een vliegerwinkel aanwezig die je van deskundig advies zal voorzien. Op het terras kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van dit spektakel.

Nachtvliegeren

Het Vliegerfestival vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei. Dagelijks beginnen de vliegeraars rond 10.00 uur. Op zaterdag gaan ze door tot laat in de avond, met als klapstuk het nachtvliegeren. Dan zullen veel verlichte vliegers het luchtruim kiezen. Zondag stoppen ze rond 17.00 uur.

Toegang tot het festival is geheel gratis. Het vindt plaats op de Feesterij Dommelvallei, aan de Schafterdijk 9 in Valkenswaard. Meer info? Klik HIER.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF