Wordt Valkenswaard het dorp waar ooit inwoners leefden?

Foto: Centrum Radio Valkenswaard / Peter van den Boogaard

Nu ook het Eurocircuit van de baan? Voorlopig wel. De Intertoys en Op = Op Voordeelshop verdwijnen na faillissementen. Peter van den Boogaard, van Centrum Radio Valkenswaard, ziet zijn woonplaats aftakelen. Hij uit zijn gevoel in deze column.

Door: Peter van den Boogaard

Nog even en Valkenswaard wordt een rustoord zonder winkels, zonder evenementen, waar het zo stil wordt dat je de paar bezoekers zittend op de Markt kunt horen smakken tijdens het eten, de fontein hoort kletteren en zelfs de vogeltjes kunt horen tjilpen die notabene op de Malpie zitten.

Het Corso in alle stilte voorbijtrekt met lege wagens omdat het bouwen overlast geeft aan omwonenden. Truckrun enkel nog met elektrische vrachtwagens mag plaatsvinden om maar zeker geen geluid te produceren.

Hemelse sferen wordt afgeschaft omdat inwoners geërgerd zijn door de massa aan mensen die daar op af komen. De kermis niet meer bestaat omdat er teveel decibel wordt geproduceerd voor de inwoners die in eerste instantie voor die gezelligheid in het centrum zijn gaan wonen.

Een dorp dat ooit wereldwijd bekendstond om hun nu (bijna) om zeep geholpen Eurocircuit. Een dorp waar straks bij de paardenboulevard de viervoeters sokjes om hun hoeven dragen en je enkel nog met oortjes in mag luisteren naar ‘zachtjes gaan de paardenvoetjes’.

Valkenswaard, een dorp waar je straks op kosten van het Ziekenfonds veertien dagen mag verblijven als je geïndiceerd wordt voor een burn-out of overspannenheid, omdat je door de enorme stilte erna weer snel aan de slag kunt.Het dorp dat ooit leefde.

Valkenswaard, het dorp dat ooit leefde. Een dorp waar ooit álle inwoners (mee)leefden.

Zo, dat is er uit. Praat er verder maar niet over, dat geeft alleen maar overlast.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF