Ons Café omgetoverd tot alcoholvrije kroeg tijdens carnaval

Ons Café aan de Peperstraat in Valkenswaard
Ons Café aan de Peperstraat in Valkenswaard
Foto: Google Maps

Carnaval leek voor jongeren onder de 18 jaar even in het slob te raken. Zeker toen duidelijk werd dat de feesttent dit jaar niet op de Markt zal staan. Maar Ons Café aan de Peperstraat schiet te hulp. Zij toveren hun kroeg om tot een alcoholvrije plek voor de jeugd.

Initiatiefnemers zijn Lonneke Langenberg en Nicole Scheepers. Zij doen bij het Valkenswaards Weekblad hun verhaal. “Na een avondje rondbellen, hebben we Frank Loos, eigenaar van Ons Café, bereid gevonden zijn zaak tijdens carnaval beschikbaar te stellen voor de jeugd tussen veertien en achttien jaar”, vertelt Nicole. “Een fantastisch gebaar.”

‘Uniek voor Valkenswaard en omgeving’

Ook de gemeente Valkenswaard en carnavalsvereniging Striepersgat zijn blij met het besluit, zo schrijft het blad. “Daardoor is het mogelijk dat we met carnaval Ons Café omtoveren tot een alcoholvrij café”, zegt Lonneke. “Uniek voor Valkenswaard en omgeving. Het café is open van zaterdag tot en met dinsdag, 20.00 uur tot 01.00 uur.”

Ons Café gaat werken met polsbandjes. Die zijn te koop bij de kroeg. Het initiatief draait op vrijwilligers. “We doen dan ook een beroep op alle ouders uit de doelgroep. Denk aan kaartverkoop, garderobe, frisverkoop, versieren, toezicht et cetera.” Wil je je aanmelden? Mail dan [email protected].

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF