Nieuw restaurant in Valkenswaard: ‘toegankelijk, maar hoge kwaliteitseisen’

Herman Cooijmans (links) en Robin Groos
Foto: Facebook Restaurant Eden

“Noord-Brabant is een culinaire hotspot rijker.” Zo begint De Restaurant Krant hun artikel. Robin Groos en Herman Cooijmans openen zaterdag 19 januari 2019 een splinternieuw restaurant aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard: Restaurant Eden.

Volgens de krant zit het jonge duo vol ambities en mikt het op noteringen in de culinaire gidsen. “We zijn absoluut laagdrempelig, maar gaan wel voor de hoogste kwaliteit”, vertellen de ondernemers. “Zowel op het gebied van de producten als de service. We willen prikkelen met uitgesproken smaken en ingrediënten.”

In hun pand aan de Eindhovenseweg zat eerder restaurant Vida Pura gevestigd. De geboren en getogen Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans vielen voor het gebouw en besloten om er samen van start te gaan. Cooijmans neemt hierbij de leiding in de keuken. De basis van de kaart is een internationaal georiënteerd menu van zeven gangen met daarnaast een aantal à-la-cartegerechten. Uiteraard wordt rekening gehouden met de wensen van de gast, voor iedereen wordt een passend menu verzorgd.

Toegankelijk, maar hoge kwaliteitseisen

Robin Groos is het gezicht in het restaurant. De wijnkaart van de aspirant-vinoloog omschrijft zich als vernieuwend maar ook klassiek. Restaurant Eden staat voor gastvrijheid, gastronomie en beleving. Eigenaren Robin Groos en Herman Cooijmans willen prikkelen met uitgesproken smaken en presentatie van de gerechten. Het concept is toegankelijk, maar met hoge kwaliteitseisen.

Cooijmans en Groos werkten samen bij Hostellerie Vangaelen in Heeze en gingen daarna hun eigen weg. Cooijmans gaf in 2017 leiding aan de keuken van restaurant Juliana in Valkenburg toen het door Michelin werd bekroond met een Bib Gourmand. De laatste werkgever van Groos was restaurant Sabero in Roermond van Sonja en Nico Boreas. Sabero is in de Michelin-gids voor 2019 opgenomen met twee sterren.

De naam komt van Garden of Eden of het Hof van Eden. Dat laatste staat voor weelderigheid en luxueus leven, oftewel het paradijs.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF