Gaan we dan eindelijk een witte Kerst krijgen?

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: PxHere

Laten we het antwoord maar meteen geven. Nee, het wordt geen witte Kerst. De sneeuw maakt geen schijn van kans bij de temperaturen tijdens Kerst.

Als we over een week de tv aanzetten, kunnen we niet meer om de kerstfilms heen. Home Alone, The Grinch of Bad Santa. In al die films ligt het decor bedekt met sneeuw. Maar hoe gaat onze kerst er nou echt uitzien?

Via AccuWeather

Maar helaas. AccuWeather geeft ons een jammerlijk antwoord. Het word namelijk zo’n 6 graden met Kerst. Op 25 december wordt het 5 graden en gaat het zelfs een beetje regenen. Of 26 december laat het zonnetje zich af en toe zien en kan het dus 6 graden worden. De sneeuw is dus kansloos. Helaas, wederom geen witte Kerst.

Sneeuw
Check hier wat de gemeente tegen gladheid doet

Sowieso lijkt het nog even te duren voordat er sneeuw kan gaan vallen én blijven liggen. De hele maand blijft de temperatuur rond de 5 graden hangen. Op oud- en nieuwjaar wordt zelfs een temperatuur van 7 graden bereikt.

Desalniettemin is de gemeente goed voorbereid. ‘s Nachts kan het namelijk wel erg glad worden op de wegen, doordat de temperatuur flink daalt. Daardoor kan het ook ‘s ochtends nog verraderlijk glad zijn. “In geval van gladheid gaan we met zeven strooiwagens tegelijkertijd de weg op”, schrijven ze op hun Facebookpagina. “Wees een goede buur en houd je eigen stoep en die van je buren sneeuw- en ijsvrij. Of organiseer een ‘straatveegdag’. Zo helpen we elkaar de winter door.” De strooiroute van de gemeente check je via deze link.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF