Groep Valkenswaarders wil gemeente dementievriendelijker maken

Foto: Facebook Gemeente Valkenswaard

Een aantal inwoners van Valkenswaard heeft het initiatief genomen om te gaan werken aan een dementievriendelijke gemeenschap in onze gemeente. Ook Cordaad Welzijn, Stichting Zet en de gemeente werken mee.

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe. Helaas is het nog vaak een taboe. We weten nog te weinig over dementie. Bijvoorbeeld hoe je het kunt herkennen, hoe je ermee om kunt gaan, welke mogelijkheden er zijn om dementerenden te ondersteunen en om hun mantelzorgers de steun te bieden die zij nodig hebben.

In een dementievriendelijke gemeenschap werken inwoners en lokale organisaties samen om ervoor te zorgen dat mensen met dementie langer mee kunnen blijven doen. Hun mantelzorgers ervaren steun en houden het langer vol.

Informatie verzamelen

In Brabant heeft een aantal gemeenten deze beweging al ingezet. De initiatiefgroep wil dit ook in Valkenswaard doen. Om te beginnen willen ze allereerst informatie verzamelen.

Wilt u helpen door het invullen van de vragenlijst? Dat kan tot en met 21 december. Hij is bedoeld voor inwoners van Valkenswaard vanaf 18 jaar. Voor meer informatie zie: Dementievriendelijk.nl en Samendementievriendelijk.nl.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF