NVM: ‘Sinds 2000 was de verkooptijd van huizen niet zo kort’

Foto: Wikipedia

Door een tekort aan huizen worden te koop staande woningen steeds sneller verkocht. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Dit meldt NU.nl. Het is in achttien jaar tijd niet meer voorgekomen dat huizen zo snel verkopen. Het afgelopen kwartaal gebeurde dat binnen veertig dagen. Dat is vijftien dagen sneller dan een jaar eerder.

NVM-makelaars verkochten in het derde kwartaal ruim 36.000 woningen, 4.700 minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs steeg tot een recordniveau van 292.000 euro.

Steeds lager

Het is het vijfde achtereenvolgende kwartaal waarin het aantal transacties lager uitvalt in vergelijking met het jaar ervoor. In het derde kwartaal van 2018 verkochten NVM-makelaars bijna 12 procent minder huizen dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd steeg de gemiddelde verkoopprijs met 10,3 procent.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.