KNVB keurt Valkenswaardse SM-club als sponsor van RKVV Waalre af

Domination Palace (links) en hoe het nieuwe shirt van RKVV Waalre eruit zou zien
Domination Palace (links) en hoe het nieuwe shirt van RKVV Waalre eruit zou zien
Foto: Facebook Je bent een echte Valkenswaardenaar als

De KNVB houdt zich vast aan haar reglementen en geeft het vijfde van RKVV Waalre geen toestemming om de SM-club uit Valkenswaard op hun shirt te zetten, meldt Omroep Brabant. Reclame uit de seksindustrie is niet toegestaan.

Als het aan de mannen van het vijfde van RKVV Waalre lag, zou binnenkort SM-club Domination Palace uit Valkenswaard op hun borst prijken. Dat gaat dus niet gebeuren. “De deal gaat niet door. We willen er niets mee te maken hebben”, aldus KNVB-woordvoerder Lars Mulder.

Voorzitter ook niet blij

De sponsor mag niet verwijzen naar bijvoorbeeld drank, tabak of de seksindustrie, staat in de reglementen van de voetbalbond. “Daarbij wil de club zelf ook niet dat er met deze sponsor op shirts wordt rondgelopen. Dit heeft de voorzitter van RKVV in een eerder stadium ook al duidelijk gemaakt aan het team. Maar ze hebben het toch doorgedrukt.” Dat klopt, eerder liet Paul Lavrijssen zich al uit over de plannen van het team, waar hij voorzitter van is. “Het is beter van niet”, zei hij. “We zijn een gezonde club. Voor sponsorgelden willen we van alles doen, maar je moet wel kijken wat je in huis haalt.”

Davie van Lieshout, voetballer van het team, laat het hier niet bij zitten. “Daar moeten we het met elkaar, in het team, over hebben. En officieel heb ik nog niets gehoord van de KNVB, dus daar wachten we ook op.”

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.