Nog altijd lekker warm in Brabant ‘Deze hitte kan tot oktober duren’

Foto: Pixabay - ijsje eten.

Het is vandaag even, een dagje, wat minder warm dan voorgaande dagen, maar het is nog een prima zomerdag. Dinsdag bereikt de hittegolf een nieuw hoogtepunt. Dan kan de temperatuur opnieuw oplopen tot 37 á 38 graden.

Je zou bijna zeggen dat het vandaag koel is, maar evengoed een prima zomerdag. Ook vanavond blijft het nog lang boven de 20 graden.

Hitte blijft aanhouden
Volgens de Belgische meteoroloog Philippe Mievis zijn we nog lang niet af van de hitte. “Niets wijst erop dat dit warme weer niet zal blijven duren tot in augustus, en zelfs tot in september en oktober”, zegt Mievis tegen Sudinfo. Juli was al een recordmaand en volgens Philippe Mievis, klimaatspecialist van Météo Belgique, worden ook augustus en zelfs september en oktober veel warmer en droger dan normaal.

Lange hittegolf in Limburg en Brabant
Morgen zal het in De Bilt ook tenminste 30 graden worden en daarmee wordt de tweede landelijke hittegolf van 2018 een feit. Op sommige locaties is sprake van de langste regionale hittegolf ooit. In het noorden van Limburg en delen van Brabant duurt de hittegolf op moment al 25 dagen.