Meer veiligheid door alternatieve route voor volgwagens bij Diekirch-Valkenswaard

Foto: Facebook Diekirch-Valkenswaard

Voor de veiligheid krijgen de volgwagens van de wielrenners een eigen route bij Diekirch-Valkenswaard, meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

De volgkaravaan wordt volledig gescheiden van de wielrenners. Er is een alternatieve route voor ze uitgestippeld.

Het zou te gevaarlijk zijn voor het reguliere verkeer als ook de volgwagens nog op de route rijden. Maar ook de honderden wielrenners komen daardoor in gevaar. De afgelopen tien jaar reed de volgkaravaan al een alternatieve route op de eerste honderd kilometer over de heuvels. Nu de route ook door Duitsland loopt, wordt het nog gevaarlijker. “Omdat er in Duitsland weinig fietspaden zijn en dus alles op de weg rijdt”, legt Henk van Dooren van Stichting Wieleractiviteiten Wim Kemps uit aan het ED.

Veiligheid en sportiviteit

Maar het is wel gewoon toegestaan om de renners met een volgauto achterna te rijden. De organisatie doet echter een dringende oproep om te kiezen voor veiligheid en een beroep te doen op de sportiviteit.

De 40ste editie van Diekirch-Valkenswaard vindt plaats op 25 augustus. Deze is dit jaar 261 kilometer lang. Dat is langer dan andere jaren. De stoplichten in Aken worden dit jaar vermeden. Daarnaast trekt de route dit jaar voor het eerst via het Belgische Neerpelt naar Achel, om vervolgens te finishen in het centrum van Valkenswaard. De start in het Luxemburgse Diekirch is om 07.00 uur. De eerste deelnemers zullen rond 14.30 uur aankomen in Valkenswaard.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.