Schoenenzaak Zappaz krijgt steeds meer een regiofunctie

Foto: Zappaz

Schoenenzaak Zappaz zit al sinds 2005 in de Kromstraat in Veldhoven. De speciaalzaak krijgt steeds meer een regiofunctie. Thea en Rinske van Kemenade zien steeds vaker klanten uit de regio Valkenswaard en Eersel.

Advertorial

Na een marktonderzoek besluit Thea van Kemenade om in 2005 schoenenzaak Zappaz te beginnen in de Kromstraat. “De naam is afgeleid van het Spaanse zapatos dat schoenen betekent.” Ze start met alleen damesschoenen. Na enkele jaren wordt het assortiment uitgebreid met herenschoenen. Gaandeweg krijgt Thea hulp van dochter Rinske. Zij assisteert bij de inkoop en biedt in de weekenden de helpende hand.

Onderscheidend

Rinske: “Voor de inkoop bezoeken we beurzen in onder meer Düsseldorf en Antwerpen. Twee keer per jaar gaan we naar Milaan waar een grote internationale beurs is. We besteden veel tijd aan de samenstelling van de collectie.” Zappaz onderscheidt zich dan ook met merken die niet overal verkrijgbaar zijn.

Bezoekersaantal verdubbeld

Zes jaar geleden verhuist het familiebedrijf naar een nieuwe locatie met een groter winkeloppervlak in de Kromstraat. En afgelopen april krijgen ze de sleutel van een winkelpand dat weer een maatje groter is. Op 9 juli was de verbouwing daarvan klaar. “We hebben veel zelf gedaan zoals het schilderwerk en het bedenken van de inrichting en styling”, zegt Rinske trots. Dat deze verhuizing een succes is, blijkt wel uit een forse stijging van de klandizie. “Deze winkel heeft een grote voorpui met dubbele deur. Mensen lopen hier makkelijker binnen. Ook is het assortiment uitgebreid met onder meer sieraden, tassen, kleding en kaarsen. We merken dat het aantal bezoekers is verdubbeld sinds we hier zitten. Ook zien we dat klanten langer in de winkel verblijven en vaker terugkomen.” Met de kerstdagen in zicht komen er ook nog kerstartikelen in de winkel.

Goede locatie

Twee keer verhuizen naar een betere locatie in dezelfde straat? Dan moet de Kromstraat toch wel erg goed bevallen! “Het is een heel gezellige winkelstraat met een mooie variatie aan winkels. Er is  vrijwel geen leegstand, leuke horeca in de buurt en gratis parkeren. We zitten hier op een goede  locatie”, besluiten Thea en Rinske.

Zappaz Shoes & More
Kromstraat 5
5504 BA  Veldhoven
Tel. 040-2553082
www.zappaz.nl

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Zappaz Shoes & More