Sanne Steers De Troubadour helpt speels, indirect en helend

Foto: Alex Steers

De Veldhovense Sanne Steers houdt zich vanaf 1982 bezig met het ondersteunen van mensen die de aansluiting missen met hun omgeving of de maatschappij of die zichzelf voorbij zijn gelopen.

We willen allemaal soepel door het leven bewegen. Maar gebeurtenissen en omstandigheden kunnen dat dwarsbomen. “Vaak gaat het om empathische, gevoelige mensen. Vanuit hun grote hart voor de medemens gaat het dan fout. Hun kracht is daarmee hun zwakte”, stelt Sanne. Met haar bedrijf De Troubadour richtte ze zich in eerste instantie op getraumatiseerde oorlogsslachtoffers. Later richt ze zich op het aanpakken van cultuurkloven in het bedrijfsleven. Momenteel legt ze contacten met instellingen als ziekenhuizen en verzorgingshuizen. “De zorg kampt met een onzichtbare vijand: in aanraking komen met het risico op besmetting met het coronavirus. En zorgmedewerkers werken door, want ze willen hun collega’s niet in de steek laten. Ze zien het thuisfront minder en op een zeker moment lopen ze zichzelf voorbij.”

Het thema “mensen helpen zichzelf (terug) te vinden en (weer) verbinding met familie, collega’s, maatschappij te leggen, zodat ze hun leven weer op kunnen pakken” spreekt Sanne dermate aan, dat zij geen kans voorbij laat gaan om zich verder te bekwamen op allerlei gebieden om deze mensen steeds beter te kunnen helpen. Steeds verder professionaliseren staat hoog bij haar in het vaandel. Ze is lid van beroepsverenigingen op het gebied van het zorg en welzijn (BATC en V&VN), heeft een kwaliteitscertificaat en staat op therapeutenkaart.nl

Haar werkwijze is breed en altijd speels, indirect en helend. En breed, om zowel geest als lichaam weer op orde te brengen. De volgende specifieke deskundigheden kan Sanne inzetten:

  • Levensweg coaching
  • Persoonlijk voedingsadvies
  • Lifestyleadvies
  • Pijnlijke spieren los masseren
  • Drummeditatie om piekeren weg te werken
  • Fysieke ontspannende bezigheden, bij voorkeur in de natuur
  • Werken met klankschalen om je rust terug te vinden
  • Counceling en familieopstellingen (waarom doe je wat je doet, en is dat ook wat je zelf wil doen?)

Het resultaat van haar aanpak is dat zaken lekkerder lopen op het werk en in de persoonlijke omgeving.

Op www.instagram.com/sanne_steers/ staat dagelijks een tip of overpeinzing die al concreet iets in gang kan zetten.  Kijk voor meer informatie op www.schaduwspiegel.nl, bel met 040-3030010 of mail naar [email protected].