Rozenkwekerij Keijsers al 60 jaar een bloeiend bedrijf

Foto: Veldhoven Nieuws

Keijsers Rozen bestaat 60 jaar! Elke dag worden er rozen geknipt. De klant heeft de keuze uit 18 verschillende kleuren.

Al weer jaren staan Erwin en Carolien Keijsers aan het hoofd van het familiebedrijf. Erwin’s vader Jan bouwde in 1960 de eerste kas van 1000 vierkante meter. Hij startte met groente, maar begin jaren negentig wordt de overstap naar rozen gemaakt. Inmiddels was het bedrijf al gegroeid naar 7000 vierkante meter. In eerste instantie worden de rozen aan de veiling geleverd, maar al snel wordt ook aan huis verkocht. “De verkoop aan huis groeide jaar op jaar. In 2008 realiseerden we een winkelruimte aan de Antwerpsebaan”, vertelt Erwin.

18 kleuren

Momenteel beslaan de kassen aan de Roskam en Antwerpsebaan 13000 vierkante meter. Onder het glas groeien rozen in 18 kleuren. Op een biologische manier worden alle plaaginsecten uit de kas geweerd. Erwin: “Elke 5 weken plaatsen we 5500 zakjes met in elk zakje 250 roofmijten in de kas. De beestjes eten spint en trips op.”

Rozenautomaat

Alweer 5 jaar kan men dag en nacht bij Keijsers terecht voor een verse bos rozen uit de rozenautomaat. Die wordt dagelijks ververst en bijgevuld. “Daarvoor is de belangstelling stijgend, vooral nu tijdens de coronacrisis. De rozen verkeren in de automaat in de beste omstandigheden. Ze staan op water en gekoeld”, legt Erwin uit.

Een vaasleven garantie

De familie staat 100% achter hun product. Daarom geeft ze op de dagelijks geoogste rozen bij een juiste verzorging een vaasleven garantie van minimaal 7 dagen. Om er zo lang mogelijk van te genieten, geeft de kwekerij op de website rozenverzorgingstips. Ook Erwin heeft nog enkele tips voor een optimale houdbaarheid. “De houdbaarheid is beter als er alleen maar rozen in de vaas staan. Neem bij voorkeur een vaas van glas. Glas heeft namelijk geen poriën waarin bacteriën kunnen zitten. Zet rozen ook niet in de buurt van rijpend fruit. Rijpend fruit produceert ethyleen, dat bevordert het verouderingsproces.”