Vooruitdenken

Foto: Ester van den Hoek

Denk je wel eens na over je einde hier op aarde? Vaak schuiven we het voor ons uit. Bij een afscheid van een familielid of goede kennis praat je aan de koffietafel na en neem je je misschien voor om je eigen uitvaart op dezelfde manier of juist helemaal anders vorm te geven. Maar regel je dat dan ook? Het verzandt gauw in ‘later’. Straks is het echter té laat.

Je kunt samen met mij vooruitdenken en aangeven wat voor jou belangrijk is bij jouw afscheid en uitvaart. In een vrijblijvend, informerend gesprek nemen we de verschillende mogelijkheden door. Daarna zet ik jouw wensen op papier. Dit zal op het moment van (plotseling) overlijden een cadeau achteraf aan je nabestaanden zijn. Zo hebben zij in de hectische week voor de afscheidsdienst een houvast hoe jij het graag zou willen.

Na overlijden

Als er iemand is overleden moet er in een paar dagen tijd heel veel geregeld worden. Ik kan daarmee helpen zodat de familie tijd heeft voor hun eigen gevoelens.

Samen vormen we een afscheid wat past bij hoe iemand was. Een afscheid wat voor de nabestaanden een mooie herinnering wordt waar zij met een goed gevoel op kunnen terugkijken. Een afscheid wat troost biedt bij het verlies.
Je kunt zelf kiezen hoe dit afscheid eruit komt te zien. Wil je het liefst een traditionele invulling met de afscheidsdienst in de kerk of in het crematorium: prachtig. Maar er is zoveel meer mogelijk, als het bij jou of je geliefde past: een afscheid in de kantine van de voetbalclub voor een fanatiek voetballer of, als iemand altijd lid is geweest van de carnavalsvereniging, in de zaal waar de raadszittingen gehouden werden of het prinsenbal wordt gevierd.

uitvaart

Standaard is niet vanzelfsprekend

Als uitvaartverzorger is mijn motto ‘Standaard is niet vanzelfsprekend’. Een écht persoonlijk afscheid helpt bij het verwerken van het verdriet daarna. Daarom neemt ik alle tijd om samen een afscheid te vormen wat bij jou past. Eén vertrouwd gezicht gedurende de gehele periode tussen het overlijden en het afscheid.

Samen een bloemstuk maken

Omdat ik het zelf heel mooi vind om als gezin/familie een bloemstuk te maken voor een geliefde overledene, bied ik de families die ik begeleid aan om samen een heel persoonlijk stuk te maken. Ervaring in bloemschikken is daarbij niet belangrijk en kan met mijn begeleiding, waar je dit wilt. Hoe mooi is het om samen met naasten een bloemstuk te maken en ondertussen mooie herinneringen op te halen aan de dierbare.

Kortom, Ester van den Hoek Uitvaart denkt met je mee vooruit en regelt het persoonlijk zoals jij het wilt. Ik werk zonder marges en ik ben transparant in mijn kosten. Dat is eerlijk en alleen zo wil ik werken.

Van Cuijkstraat 30, 5555 EC Valkenswaard
06-44 312 423
www.estervandenhoekuitvaart.nl

uitvaart