Joost van Rens en Kees Luijbregts benoemd in de Orde van de Reigerij

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Tijdens de ontvangst van de prinsen van Striepersgat, Mulkgat en Brouwersgat op carnavalszaterdag, zet de gemeente Valkenswaard ieder jaar iemand in het zonnetje. Dit jaar zijn Joost van Rens en Kees Luijbregts de Orde van de Reigerij benoemd.

De volledige titel van de onderscheiding is Lid in de Orde van de Reigerij van de Baronie van Ginneve tot Zilberreg. Mensen die bijzondere verdiensten hebben geleverd voor het carnaval in de gemeente Valkenswaard kijgen deze benoeming. De dragers van deze orde zijn gerechtigd de jaarlijkse ontvangst van de prins bij te wonen en zijn daarvoor uitgenodigd.

Verdiensten

Joost van Rens is sinds 2011 Opperpintenwipper en is onder andere het gezicht van de brouwerij naar de diverse carnavalsverenigingen. Hij is ook verantwoordelijk voor de ontvangsten op de brouwerij op carnavalsmaandag en -dinsdag.

Kees Luijbregts begon zijn carnavalsleven in de jaren zestig en in de afgelopen decennia heeft hij zich op verschillende manieren ingezet voor het carnaval in de gemeente Valkenswaard. Zo verzorgde hij optredens als de ‘Troubadour’ op de Striepersgatse Vorstenzittingen, schreef hij carnavalsliedjes en heeft hij jarenlang de Ouderenmiddagen tijdens het carnaval verzorgd.

In voorgaande jaren is de onderscheiding al uitgereikt aan in totaal 34 personen. In 2019 zijn Coen van Och en Ted van Hout benoemd.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl