Valkenswaards bedrijf van blender-actie verwijdert Facebookpagina: ‘Triest en verdrietig’

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Het Valkenswaardse bedrijf Miss Natural Lifestyle gaat haar Facebookpagina verwijderen. Dat heeft ze op diezelfde pagina bekendgemaakt. “Een triest en verdrietig moment in mijn leven en de geschiedenis van de mensheid”, is in het bericht te lezen.

Het bedrijf van Eva van Zeeland kwam aan het begin van dit jaar negatief in het nieuws. Ze startten een campagne waarbij ze honderd blenders zouden weggeven aan moeders of zwangere vrouwen die hun kind niet laten vaccineren. “Het is een cocktail van gifstoffen”, zegt de eigenaresse van het bedrijf. Onder meer staatssecretaris Mona Keizer reageerde vol ongeloof: “Doe eens normaal. Let op je gezondheid.”

Deze campagne tegen vaccineren is afgelopen week verboden door de Reclame Code Commissie. Toch heeft dit verbod geen invloed gehad op het besluit om de Facebookpagina te verwijderen. De eigenaresse zegt dat ze monddood is gemaakt in de media. “Ooit zal ik dit verhaal delen met mijn kleinkinderen”, vertelt ze op Facebook.

Vrijheid van meningsuiting

Aanstaande zondag worden de Facebookpagina en alle Facebookgroepen die ze beheert, verwijderd. Op die pagina heeft ze zo’n 17.000 likes verzameld. “Er bestaat GEEN VRIJHEID VAN MENINGSUITING meer of heeft het nooit bestaan?”, vraagt Van Zeeland zich af. “Wie zal het zeggen? Ik weet dat ik vrij ben in mijn hart en met de allerbeste intenties mijn leven en bedrijf leef. Het is tijd voor vernieuwing, verandering, een grote opschoning.”

Verdere berichtgeving over haar bedrijf en activiteiten zet ze voort op haar website.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl