Alles wat je moet weten over carnaval in Valkenswaard

Foto: Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Carnaval staat voor de deur. Nog een aantal dagen en dan barst het grootste Brabantse feest van het jaar weer los. Lees hier meer over openingstijden, activiteiten en verkeersmaatregelen tijdens carnaval.

  • In verband met carnaval vervalt de avondopenstelling van het gemeentehuis op maandag 24 februari. Het gemeentehuis is die dag tot 17.00 uur open voor publiek.
  • Op dinsdag 25 februari is het gemeentehuis de hele dag gesloten.

Het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) is in verband met de carnavalsvakantie gesloten van 24 tot en met 28 februari.

Zwembad De Wedert

In de carnavalsvakantie van 22 februari tot en met 1 maart zijn de openingstijden gewijzigd voor vrij zwemmen in het binnenbad. Bekijk de gewijzigde openingstijden. U kunt ook bellen naar nummer (040) 2083555, of mailen naar [email protected].

Carnavalskermis

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari zal op het marktplein in Valkenswaard de jaarlijkse carnavalskermis opgesteld worden. De openingstijden van de kermis zijn:

  • vrijdag van 19.00 tot 01.00 uur
  • zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur
  • zondag tot en met dinsdag van 13.00 tot 00.30 uur.

Opening carnaval

Op zaterdag 22 februari wordt om 15.11 uur het Valkenswaardse carnaval geopend op het bordes van het gemeentehuis aan de Hofnar 15. Burgemeester drs. A. Ederveen draagt daar officieel de sleutel over aan de drie Prinsen in de gemeente Valkenswaard:

  • Prins Joep d’un Urste van Striepersgat (Valkenswaard)
  • Prins Heerlijk (Rob) van Brouwersgat (Dommelen)
  • Prins Rens van Mulkgat (Borkel en Schaft).

Carnavalsoptochten Valkenswaard op zondag

In verband met de Jeugdoptocht en de grote carnavalsoptocht gelden op zondag 23 februari diverse verkeersmaatregelen. De volgende straten worden voor alle verkeer gesloten (voetgangers uitgezonderd):

  • vanaf 09.00 uur: Maastrichterweg, tussen Emmalaan en Markt, vanwege opstellen van de carnavalsstoet
  • vanaf 11.00 uur: Wilhelminapark, Emmalaan, Peperstraat (tussen Markt en Maastrichterweg) Markt, Eindhovenseweg/N69 (tussen Dommelseweg en Valkenierstraat), Beelmanstraat, Karel Mollenstraat-zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg (tussen Europalaan en Markt).

Alle wegafsluitingen duren tot 22.00 uur.Het doorgaande verkeer zal bij de invalswegen verzocht worden de ANWB-bebording te volgen omdat het centrum is afgesloten.In verband met deze wegafsluitingen zullen de bussen op zondag 23 februari van 11.00 tot 22.00 uur gewijzigde routes volgen, omdat de halteplaats aan de Markt tijdelijk vervalt. Kijk voor informatie over de gewijzigde routes en halteplaatsen op www.bravo.info.

Afsluitingen in Dommelen

In verband met de carnavalsoptocht in Dommelen, zullen op maandag 24 februari van 12.00 tot 16.30 uur de volgende straten afgesloten zijn voor het verkeer: Dommelstraat, Bergstraat tot Brouwerijdreef, gedeelte Kerkakkerstraat, Kerkeind, Het Laar en het Martinusplein. Voor het doorgaande verkeer is er een omleidingsroute over de Norbertusdreef, Tienendreef en Brouwerijdreef en vice versa ingesteld.In verband met deze wegafsluitingen zullen de bussen op maandag 24 februari van 12.00 tot 17.00 uur gewijzigde routes volgen, omdat de halteplaatsen aan de Bergstraat tijdelijk vervallen. De bussen rijden dan via de Dommelseweg, Bergstraat, Norbertusdreef, Tienendreef, Brouwerijdreef, Westerhovenseweg en vice versa.

Afsluitingen in Borkel en Schaft

In verband met de carnavalsoptocht in Borkel, zullen op dinsdag 25 februari tussen 12.00 en 16.30 uur enkele straten die aan het optochtparcours grenzen, afgesloten zijn. De optocht begint aan de Schafterekker en volgt de route: Schafterekker, Dorpsstraat, Sportparkdreef, Sportstraat, Dorpsstraat en eindigt op het Mgr. Kuijpersplein. Voor het doorgaande verkeer is er een omleidingsroute over de Bruggerdijk en Peedijk en vice versa ingesteld.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl