Koppelbed in Valkenhof laat mensen in laatste levensfase samen slapen

Foto: Roparun Team065

Het hospice van Valkenhof in Valkenswaard heeft vrijdag als eerste organisatie uit de regio een zogeheten koppelbed in ontvangst genomen van Stichting Roparun. Zo’n bed zorgt ervoor dat mensen in de laatste levensfase nog bij elkaar kunnen slapen.

Op Valentijnsdag was het zover. Valkenhof ontving het bed uit handen van het lokale Roparunteam 065. Dit team heeft tal van acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf van deze koppelbedden.

“Ons team was meteen gemotiveerd om zich in te zetten voor de koppelbed-actie van Stichting Roparun”, vertelt Marleen, teamcaptain van Team065. “Onze teamleden komen uit verschillende plaatsen in Nederland, waaronder ik en nog twee teamleden uit Valkenswaard. Afgelopen zomer is de aanvraag voor Valkenhof via het Netwerk Palliatieve Zorg tot stand gekomen. Intussen mogen we hen verblijden met twee koppelbedden, waaronder een voor het hospice op Kempenhof.”

Hartverwarmend

Maryanne Schlösser, lid Raad van Bestuur Valkenhof: “Fantastisch dat Team065 zich op deze manier inzet voor de medemens. En dit keer in het bijzonder voor onze cliënten van het hospice. Hartverwarmend. In de laatste levensfase nog bij elkaar kunnen slapen, dat gun je iedereen.”

Een koppelbed is een in hoogte verstelbaar bed met een speciaal koppelmatras dat je kunt vastmaken aan het bed van de cliënt. Zo ontstaat er een tweepersoonsbed. Stichting Roparun heeft in Nederland al ruim 700 van deze bedden toegekend, met een totale waarde van zo’n 2 miljoen euro. Hiervan zijn 27 bedden bestemd voor zorgorganisaties in regio Zuidoost-Brabant, waarvan het hospice van Valkenhof de eerste is.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl