Koninklijke onderscheiding voor zes vrijwillige brandweermannen Valkenswaard

Foto: Publiek domein

Zes leden van de vrijwillige brandweer Brabant Zuid Oost, brandweerpost Valkenswaard, zijn vrijdagavond Koninklijk onderscheiden. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit zijn de zes vrijwilligers die een onderscheiding hebben ontvangen:

  • René Caris: sinds 1996 in dienst
  • Ad Driessen: sinds 1986 in dienst
  • Ton Driessen: sinds 1985 in dienst
  • Stephan Geenen: sinds 1995 in dienst
  • Frans Jacobs: sinds 1986 in dienst
  • Johan Sewüster: sinds 1986 in dienst

De reden dat zes brandweermannen tegelijk een onderscheiding krijgen, heeft te maken met het feit dat de Kanselarij der Nederlandse Orden vorig jaar heeft besloten een wijziging aan te brengen in de regels. Tot 1 januari 2020 was een lidmaatschap van de vrijwillige brandweer van twintig jaar of meer een automatische benoemingsgrond voor een Koninklijke onderscheiding. Na deze datum is dat niet meer en dient een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau plaats te vinden op basis van persoonlijke verdiensten en dus geen automatische onderscheiding op basis van de duur van een (vrijwillig) dienstverband.

Minstens twintig jaar

De brandweermannen krijgen de onderscheiding omdat ze allemaal twintig jaar of langer deel uitmaken van de vrijwillige brandweer. Zij zijn actief in verschillende functies zoals manschap, chauffeur, bevelvoerder, Officier van Dienst en instructeur.

De Koninklijke onderscheidingen zijn uitgereikt door burgemeester Anton Ederveen in de brandweerkazerne aan de Maastrichterweg. Dit gebeurde tijdens een jaarvergadering van Personeelsvereniging De Pompiers.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl