Van Ciara naar Dennis: volgende storm ligt op de loer

Foto: Lezers Valkenswaard Nieuws

De resten die storm Ciara nagelaten heeft, zijn nog zichtbaar. Maar ondertussen kunnen we ons opmaken voor de volgende storm: Dennis. Die zou komen weekend over Nederland trekken, zo melden diverse weerstations.

In de loop van zondag zal storm Dennis ons land bereiken. “Er is zondag een grote kans op zeer zware windstoten. Mogelijk krijgen we dan te maken met storm Dennis”, vertelt Maurice Middendorp van Buienradar aan RTL Nieuws. “Dan moet je uitgaan van een windsnelheid van 100 tot 120 kilometer per uur’’, zegt Raymond Klaassen van Weerplaza tegen het AD.

Tekst loopt door onder de foto

Door: Ellie Hoeks

Afgelopen zondag richtte storm Ciara hier en daar schade aan in Cranendonck. Zo is HIER goed te zien. Rond 14.00 uur waaiden vier bomen om aan de Sint Barbaraweg in Budel-Dorplein en vielen over de weg. Om 17.55 uur dreigde een tak van een conifeer op de garage van een buurman te vallen. Gelukkig was in beide gevallen de brandweer er snel bij. Later op zondag, rond 22.50 uur, Viel een tak op de weg op de Hugten in Maarheeze.

Onstuimig weer

De komende tijd blijft het weer nogal onstuimig, zegt Middendorp. En of na die regen dan eindelijk zonneschijn komt? Integendeel: “Het is nog onzeker, maar aankomende zondag gaat het opnieuw flink waaien.” Houd de weersituatie in de gaten via cranendonck.nieuws.nl/weer.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl