Rugby in de modder: Inschrijving Kwalleballen 2020 geopend

Foto: Victor Zieren

De inschrijving voor Kwalleballen 2020 in Valkenswaard is geopend. Op zondag 5 april opent het zwerk zich voor een ouderwets zonnig feest. Teams van jong en oud kunnen zich inschrijven op www.kwalleballen.nl.

Hoewel de eerste inschrijvingen al sinds eind november binnendruppelen, is er ook altijd een moment dat het Kwalleballen de inschrijving officieel opent. Helios, Ra en Surya (de rayonhoofden van het Kwalleballen) zijn bijeengekomen en hebben ze besloten het in 2020 dunnetjes over te doen.

Al jaren is het jeugd-Kwalleballen hot and happening met soms bijna dan 200 deelnemers onder de 18 jaar. Maar ook onder senioren houdt het spel haar verslavende aantrekkingskracht. Deelnemers vinden het fijn om tegen gelijkgezinde teams te kunnen spelen: jeugd tegen gelijkwaardige leeftijdsgenoten, plezierspelers in een leut-klasse en rugbyers en andere iets te veel uit de kluiten gewassen pro’s in een wedstrijdsklasse. En sinds twee jaar gloort er in de leut-klasse een nieuwe trend: papa- en mamateams die het goede voorbeeld van hun kroost volgen. Ondanks de prachtige prijzen, variërend van afgedankte surfplanken tot tweedehands bier, blijft het leitmotiv voor deelnemers dat ‘meedoen belangrijker is dan winnen’.

Meedoen

Ben je sportief, niet bang en in het bezit van oude kleding? Dan is Kwalleballen jouw spel. Voor wie het de afgelopen kwart eeuw per abuis gemist heeft: het gaat om een soort van rugby in de modder. Gespeeld op omgeploegde maïsvelden aan de Venbergseweg in Dommelen. Kwalleballen is geschikt voor heren en dames, en bovenal is het van alle leeftijden (vanaf 4 jaar). Meedoen? Meld je aan via www.kwalleballen.nl. Deelname tot 18 jaar is gratis. Voor de senioren kost het een tientje per team.

Tekst loopt door onder de foto

Kwalleballen - Moormedia
Foto: Moormedia

Gratis training bij The Vets

Traditioneel heeft rugbyclub The Vets een cadeautje voor iedere Kwalleballer vanaf 9 jaar. Je kunt drie keer gratis een speciale Kwal-/Rugbytraining volgen. En traint je team een beetje fanatiek mee, dan heb je zo maar opeens een gratis kannetje bier of limo in de Vets-kantine gespaard. Met een op maat gemaakt kwalprogramma leer je de vijf belangrijkste Kwal-trucs. De trainingen zijn op drie donderdagen voor het Kwalleballen om 18.30 uur voor de jeugd en 19.30 uur voor senioren op sportpark Den Dries.

Overige kwaldata

Noteer ook alvast 3 en 4 april in je agenda voor The Nights Before Kwalleballen, waar steeds vier coverbands proberen het ticket voor het hoofdpodium op zondag te bemachtigen.

Kwalleballen - Victor Zieren
Foto: Victor Zieren

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl