Jeugdoptocht Striepersgat dit jaar voor het eerst op zondag

Foto: Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Dit jaar is voor het eerst ook de jeugdoptocht van Striepersgat op zondag. Na een paar jaar voorbereiding is de optochtcommissie er in geslaagd om de programma’s van de Grote Optocht en de jeugdoptocht bij elkaar te brengen.

Voorzitter Ben Visser van Striepersgat zegt dat door deze beslissing ook de jeugdoptocht verzekerd is van veel publiek. “Het is dus ook meteen veel aantrekkelijker voor alle jeugdigen om aan de optocht mee te doen”, legt hij uit. “We roepen daarom alle jeugdige Striepers en Strieperinnekes op, maar zeker ook de jeugd van Brouwersgat en Mulkgat, om zich voor de optocht in te schrijven.

Regels

Aansluitend aan de jeugdoptocht (start om 13.44 uur) gaat de Grote Optocht (omstreeks 14.33 uur) van start. “Dit jaar krijgen we vanuit de gemeente wel met stringentere veiligheidsregels te maken”, vertelt Visser. “Hierdoor wordt het voor de wagenbouwers steeds moeilijker om met hun creaties aan alle eisen te voldoen. We hopen dat de kwaliteit van onze optocht hier niet onder gaat lijden.”

Krèk wa’k wou

Het thema is dit jaar ‘Krèk wa’k wou’. Visser: “Vanuit de optochtcommissie spelen we hier graag op in en vertalen dit terug naar de oeroude traditie, waarop carnaval is gestoeld. Namelijk: de wereld op zijn kop. Dus hierbij een oproep aan alle carnavalsverenigingen om volop satire toe te passen op alles wat er in en rond Striepersgat heeft plaatsgevonden en momenteel plaatsvindt.”

Jeugdoptocht Striepersgat - Stichting Carnavalsviering Striepersgat

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl